Ontbreken fatsoensnorm slecht voorbeeld voor jongeren

DNA-leden eenmaal 24 uur in functie
Het begint allemaal op vrijdag 2 mei jl., waarbij Assembleelid Rachied Doekhie ongestraft een toneelstuk opvoert en hij alle normen van fatsoen van de Nationale Assemblee en wat gebruikelijk is bij ons volk overtreft. Zijn lyrisch taalgebruik, als lid van het hoogste College van Staat, is simpelweg onacceptabel en ronduit beledigend voor jongeren en andere burgers van ons land. Opmerkelijk echter is dat, bij dat gedrag, mevrouw Jennifer Simons (voorzitter van de Nationale Assemblee) niet de hulp van de sterke arm inroept om corrigerend op te treden en dit lid uit de zaal laat verwijderen. Dat is opmerkelijk te noemen bij zulks gedrag.
Onsportief gedrag
Ook het gedrag van de heer Ronnie Brunswijk is niet minder erg. Brunswijk trad op zaterdag 3 mei jl. op als plaatsvervangend voorzitter van de DNA. De heer Brunswijk heeft tijdens een hoofdklasse competitiewedstrijd van de SVB voor de zoveelste keer onsportief gedrag laten zien. Volgens de media is Brunswijk zo ver gegaan, dat hij in het gezicht van een arbiter heeft gespuugd. Blijkbaar heeft de heer Brunswijk nog steeds niet door, dat hij als DNA-lid eenmaal 24 uur in functie is. Bij deze functie horen ondermeer de volgende competenties; onbesproken gedrag, respect voor jezelf en voor anderen, betrouwbaar zijn, vertrouwen wekken, standvastigheid tonen en vooral voor jongeren een rolmodel te zijn.
Dieptepunt
Moeten Surinaamse jongeren deze gedragingen, wat tot een dieptepunt is gekomen, accepteren van deze leden van de Nationale Assemblee? Dit soort gedrag moet worden afgekeurd. Gedragingen als deze zijn niet bevorderlijk voor de nationale educatie en ontwikkeling. Bovendien wordt ons land internationaal te schande gezet.
De afdeling Paramaribo van de Nationale Partij Suriname acht het volledig correct dat Assembleelid Arthur Tjin A Tsoi, geprobeerd heeft om in het hoogste college van Staat vragen te stellen over zaken die te maken hebben met de normen en waarden die horen bij het lidmaatschap van de Nationale Assemblee.
De afdeling Paramaribo van de Nationale Partij Suriname

error: Kopiëren mag niet!