Houtsnijder ontkent drugs te hebben vervoerd

De 30-jarige houtsnijder Rinaldo K. verklaarde tegenover kantonrechter Albert Ramnewash dat de 1.000 gram marihuana die bij hem was aangetroffen, van zijn vriend Pascal was. De verdachte is op 1 april 2014 tijdens een wegcontrole op de Oost-Westverbinding, dichtbij Stolkersijver, aangehouden, omdat in zijn koffer twee zakken met in totaal 1.000 gram hennep waren aangetroffen. Rinaldo was samen met anderen in een taxi en reed richting Albina. Aanvankelijk zou Pascal ook met hun meerijden, maar door tekort aan ruimte besloot hij om met de bus naar Albina te gaan. Hij vroeg toen aan Rinaldo om zijn tas voor hem mee te nemen. Pascal zou de tas in Albina overnemen van Rinaldo. Rinaldo en Pascal wonen op Cayenne. Rinaldo verklaarde Pascal drie maanden te kennen en wist niet wat de inhoud van de tas was. Volgens openbare aanklager Reshna Jhinkoe is het frappant dat iemand zo gemakkelijk 1.000 gram marihuana achterlaat bij een zogenaamde vriend. Zij hield de verdachte voor dat hij bij de politie verklaard had dat Pascal hem had opgewacht in het voertuig toen Rinaldo eten was gaan kopen. Op 3 juni wordt deze zaak verder behandeld.
FR

error: Kopiëren mag niet!