Harrish Monorath: ‘We hebben geen moeite met de PL samen te werken’

1harish‘We hebben geen moeite met de PL samen te werken’, bekent de voorzitter van Nieuw Suriname, Harrish Monorath, tegenover Dagblad Suriname. Door PL-voorzitter Paul Somohardjo is namelijk het bod gedaan dat bij een samenwerking tussen de PL en de Nieuw Suriname, Nieuw Suriname de lijsttrekkerspositie mag vervullen in het district Nickerie. Hier staat Monorath wel open voor. Het rechtstreekse bod zoals hij het betitelt, zal zeker in overweging genomen worden. Nieuw Suriname voert namelijk aftastende gesprekken met het Nieuw Front, de Abop en de PL. Monorath geeft ook mee geen moeite te hebben met een samenwerking met de bovenstaande politieke partijen.
Er zijn nog geen gesprekken gevoerd met de KTPI, Palu, de BEP en de NDP. Monorath staat er niet negatief over wanneer hij een mogelijke samenwerking met een van deze partijen nader bekijkt. ‘We hebben geen problemen met niemand, we kunnen met een ieder samenwerken’, luidt zijn standpunt.
Bij de afgelopen verkiezingen ging Nieuw Suriname samen met de Megacombinatie de verkiezingen in. Het assembleelid dat in Nickerie gekozen werd, Premdew Lachman, stond op de tweede plaats op de kandidatenlijst. Hij behaalde een aantal van 2235 stemmen. Monorath stond op nummer 3 in Paramaribo en behaalde 760 stemmen.
De volksvertegenwoordigers van Nieuw Suriname die zitting hebben in het parlement, Monorath en Lachman, onthielden zich van stemming bij de aanname van de Amnestiewet. Dit vormde reden voor de NDP om de 2 volksvertegenwoordigers op een zijspoor te plaatsen. Monorath heeft diverse malen kenbaar gemaakt dat de Nieuw Suriname een stiefmoederlijke behandeling krijgt van de Megacombinatie. Aan hen zijn namelijk nooit politieke functies toebedeeld, terwijl de overige partners riant beloond zijn geworden met politieke posities. Recent nog is de PL de laan uitgestuurd door de Megacombinatie.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!