Onze lieve Desi die continu aan het ‘flipfloppen’ is

Uw aandacht voor zijn tegenstrijdigheden!
Heeft dit land wel een president? Daar lijkt het vaak niet op. Wie is dan de president? Zelf denk ik dat ‘mister staatsvijand Steve’ denkt dat hij de werkelijke president is. Hij vangt SRD 6.000 voor het niets doen, om staatsvijanden te zoeken en politicus op tv uit te hangen. Onze Desi is het blijknaar ook niet, want een president dient niet te flipfloppen. In september 2013 zegt hij dat het hoog tijd is om drastisch te bezuinigen. Dit zegt president Desiré Bouterse. De inkomsten van de regering zijn behoorlijk teruggelopen. Alleen al aan opbrengsten uit de goudwinning wordt zo’n honderd miljoen dollar minder gevangen. Tijd dus om de tering naar de nering te zetten.
Het begint bij de regering zelf en de top van de ambtenarij. Gratis bellen en belastingkortingen moeten eruit. “De ministers krijgen al een salaris van zestienduizend Surinaamse dollar (ongeveer vierduizend euro) en gratis benzine, terwijl de arme man die maar negenhonderd Surinaamse dollar (ongeveer tweehonderd euro) verdient, keihard moet betalen voor alles. Dit alles gaan wij terugdraaien”, zei Desi in zijn propagandaprogramma op zijn propagandazender. We confronteren hem met zijn eigen woorden. Is dat wel allemaal gebeurd oom Desi? Als dat zo is, waarvoor hebt u dan die 55 miljoen SRD nodig? Onder een vage noemer van versterking van uw kabinetje vol met ‘baracuda’s’. Alweer zo’n vaag begrip: ‘versterking van’. U mag versterken wat u wilt, het blijft een beerput, een regelrechte puinhoop is het inmiddels geworden. Allerlei vage begrippen worden boven tafel gehaald om dit Titanic-beleid voort te zetten, zoals gewijzigde beleidsinzichten of nieuwe beleidsinzichten. Jullie blijken alles te hebben, vooral poen, maar geen inzicht.
Oom Desi denkt echt dat we allemaal onwijs zijn. Wat zegt hij 30 april? Dat het economisch heel goed gaat in het land. ‘Boi me broeia.’ Heeft hij het over Singapore of Suriname? ‘A tori e broeja mi’ of heeft ouderdom hem achterhaald. Want ouwe mensen die zichzelf tegenspreken, hebben vaak last van dementie. Ik begrijp het duidelijk niet meer, ‘it looks like he has lost his cognitive ability (the ability to think and reason clearly)’. Dus september 2013 na ‘skerida’ en april 2014 na Pakistan: ‘a paki lay, dang fa dang’. Kan een econoom het vorige verduidelijken. Hoe is het mogelijk, Desi heeft blijkbaar een toverstok.
Oom Desi, vroeger ging u toch boodschappen halen? Doet u dat nog steeds? Vroeger was u ook skerida en nu waant u zich Bill Gates? Weet dat ‘mi skeer baka en net a mei bigin’. Ziet u wel de prijzen in de winkels of fluisteren uw geweldige ‘intellectually challenged’ adviseurs u dat alles voor het volk gratis is? Weet u dat uw beleid mijn leven aan het verpesten is. Dat door u het gevoel van eenzaamheid significant toeneemt? Dat de kwaliteit van het leven ernstig is afgenomen onder uw regiem, bent u daar wel van bewust? Wat vertellen al die mensen om u heen die u daar willens en wetens neergezet hebt met een vet salaris. Blijkbaar bent u ‘gullible’, want ze verkopen u heel duur allerlei goedkope dromen die steeds verworden tot nachtmerries. Vandaar dat ik me afvraag of u zich bewust bent dat u niet in Equatoriaal Guinee woont. U lijkt te leven buiten alle realiteit. U leeft in uw eigen droom, uw eigen wereld waar ‘frey teki jang’ niet als plaag wordt gezien, maar als een zegen uitgesproken door uw lieve Steve die alleen staatsvijanden ziet. Alweer komt u op de proppen met verhalen over investeerders, terwijl ‘pina e nak mi’. Waar zijn ze? Blijkbaar ziet u ze alleen. Ook king Rashid ziet ze. De man zonder manieren, de man met een bedenkelijk moraal die al scheldend en tierend zich laat kennen en dat mag allemaal van ‘tanta’ Jenny. Feit is dat ik niet gehoord heb dat u hem een reprimande hebt gegeven, want het is niet de eerste keer dat hij zijn opvoeding of het gebrek daaraan openbaar maakt.
En dan nog even over de woningen. Laat me u even terug op aarde brengen. U geeft de mensen het niet cadeau, uw regering heeft alleen de randvoorwaarden geschapen. De mensen moeten keihard betalen voor de woningen, dat moeten ze maandelijks overmaken aan de werkelijke eigenaren en dat zijn de banken! ‘Dus if i no pai’ gaat de bank u eruit schoppen en dan wat oom Desi? Gezien het feit dat het leven vreselijk duur is geworden door uw financieel wanbeleid vraag ik me af hoeveel mensen hun contract met de bank zullen kunnen naleven. Dus verdraai de zaken niet. Hoe serieus moeten de heersers worden genomen? Ons leven en leed interesseert hen niet, als zij maar vet kunnen bakken en dan gaan hun kleinkinderen komen vertellen als elite hoe hard en eerlijk hun grootouders hebben gewerkt. Bovenstaand zijn alleen Desi’s uitspraken en tegenstrijdigheden aan u voorgeschoteld. De leugen regeert!
Inzender bekend

error: Kopiëren mag niet!