Ronnie Brunswijk misdraagt zich weer

Ronnie Brunswijk stond in de eerste helft vaker op van de bank om instructies te geven aan zijn spelers. Dit mag niet volgens de reglementen. Alleen de trainer, in deze Hesron Jeroe, is bevoegd te staan voor en in de dug-out (foto: Regillio Derby)

1 Ronnie Brunswijk 2Het kampioenschap in de SVB Hoofdklasse kan SV Inter Moengotapoe niet ontgaan. De titelverdediger en koploper won zaterdagmiddag het zeer belangrijk duel van naaste concurrent Excelsior op Meerzorg. Na een 1-0 ruststand werd het een 4-1 overwinning voor de Moengonezen. Clubvoorzitter en voor deze wedstrijd reservespeler Ronnie Brunswijk misdroeg zich weer. Nadat Inter-verdediger Joel Baja (2x geel) met rood werd weggestuurd door arbiter Johannes Dolaini, was Brunswijk zo boos dat het spel stilgelegd werd. Zijn ageren richting de wedstrijdleiding werd beloond met een rode kaart, wat de zaak erger maakte. Tafelofficial Winston Riedewald werd door Brunswijk en nog een onbekend persoon uit kamp Inter aangevallen. Het spel werd onderbroken en de situatie dreigde te ontaarden. De politie werd erbij gehaald en na enkele minuten kon de wedstrijd hervat worden. Inter Moengotapoe, met 6 punten voorsprong op Excelsior, mag zich kampioen noemen van het seizoen 2013-2014, als ze uit haar resterende twee wedstrijden tenminste 1 punt kan halen. Inter moet spelen tegen WBC en Boskamp. Excelsior heeft Transvaal en Leo Victor nog als tegenstanders.
Kareem Kwassie, de revelatie bij Inter dit seizoen, werd voor de zoveelste keer de held bij de Moengonese club dit seizoen. Hij zorgde voor een penalty voor Inter, toen hij door Excelsior-verdediger Malcolm Weibolt werd neergehaald in het strafschopgebied. Aanvoerder en penaltyspecialist Jimmy Patrick bracht Inter op 1-0 vanaf de 16 meter stip. In de tweede helft zette Kwassie Inter Moengotapoe op 2-0 na een prachtige individuele actie. Na dit doelpunt kwam de rode kaart van Joel Baja. Maar ook Excelsior kreeg een rode kaart. Verdediger Ricardo da Silva kon Kwassie alleen neerhalen als laatste man, toen die hem kundig passeerde. Kwassie scoorde hierna zelf ook de 3-0. Giovanni Waal bracht hierna Inter op 4-0. Aan het eind redde Wensley Christoph nog de eer voor Excelsior door de 4-1 binnen te schieten. Zo blijft Excelsior zonder winst tegen Inter Moengotapoe te zitten.
Woensdagavond wordt het heel spannend op de zitting van het Tuchtcollege van de SVB. Dan wordt de zaak Brunswijk mogelijk op de rol gebracht. Aan de hand van de rapporten van de tafelofficial Riedewald en arbiter Dolaini en eventueel de match-commissioner zal het college deze onsmakkelijke case beoordelen.