NPS-voorzitter: ‘Pertjajah Luhur was goede partner binnen huidige coalitie’

1nps.jpgDat waren de woorden van de NPS-voorzitter Gregory Rusland zaterdagavond op een bijeenkomst van de Nationale Partij Suriname (NPS) te Lelydorp. Het zetten van de PL uit de coalitie zou meer te maken hebben met het karakter van de huidige machthebbers, is de top NPS-er van mening. ‘Als we terugblikken en kijken vanaf de jaren tachtig is te merken dat zodra ‘deze groep’ het voor het zeggen heeft, politieke stabiliteit ontbreekt.’ Verder bestempelde Rusland de huidige regering als een die haar afspraken niet nakomt. Als voorbeeld noemde hij leerkrachten die nog steeds niet zijn uitbetaald.
Rusland zegt dat zijn partij zich enorm zorgen maakt over de wijze waarop het land bestuurd wordt door de NDP-regering. Door het karakter is de coalitie gegaan van 36 zetels naar 26. De voorzitter gaf de gemeenschap zijn woord dat de NPS een bijdrage zal blijven leveren, ondanks ze in de oppositiebanken zit. ‘We hebben er niets aan de coalitie te dwarsbomen en het land in de problemen te zetten.’
Nadat de PL uit de coalitie is gezet, heeft voorzitter Paul Somohardjo opnieuw gesprekken gevoerd met het Nieuw Front. De BEP is ook erbij gehaald, zegt Rusland tegenover Dagblad Suriname. Uit woorden van Rusland is te halen dat de PL al helemaal klaar is voor een samenwerking met de oppositionele partijen. ‘De NPS heeft geen haast, we zijn bezig met onze eigen voorbereidingen naar de verkiezingen toe. Eind mei zal de NPS de samenleving informeren met welke partijen zij een samenwerking zal aangaan.
Als de verontschuldigingen van de Somohardjo wel gemeend zijn, durft Rusland geen uitspraken over te doen. De NPS-bijeenkomst werd georganiseerd door de Javaanse werkgroep van de partij. Zaterdagavond vierde de NPS ook de overwinning van de Avondvierdaagse in Grun Dyari.
Consuela Raalte

error: Kopiëren mag niet!