Indiase handelsdelegatie geïnteresseerd in landbouw en mijnbouw

Ambassadeur Aashna Kanhai (m) samen met een deel van de Indiase delegatie (foto: Regillio Derby)
Ambassadeur Aashna Kanhai (m) samen met een deel van de Indiase delegatie (foto: Regillio Derby)
Een Indiase handelsdelegatie van ruim 10 man is momenteel op bezoek in Suriname. De delegatie staat onder leiding van Aashna Kanhai, ambassadeur van Suriname in India. Er zijn bezoeken gebracht aan verschillende ministeries, waaronder het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV). Er volgt binnenkort een bezoek aan het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen (NH). Volgens Kanhai zijn de Indiërs geïnteresseerd in onder andere landbouw, visserij en mijnbouw. ‘En dan niet de goudsector, maar de andere vormen van mijnbouw’, verduidelijkt Kanhai meteen op een gisteren gehouden persconferentie over het bezoek uit Azië. Ze ambassadeur legt uit dat in Zuid-India heel veel mijnen gesloten zijn vanwege milieugevaar. Daarom zijn de investeerders op zoek naar mogelijkheden buiten India. Vooral Latijns-Amerika is heel interessant voor ze, in het bijzonder het Spaanse en Caricom deel’, zegt ze.
Volgens Kanhai bestaat de delegatie ook uit leden van de Indiase kamer van koophandel, die constant op zoek zijn naar initiatieven voor samenwerking overzees. ‘Ze zoeken toenadering op alle gebieden van het leven’, zegt ze. India heeft geen landbouwgronden meer. ‘Suriname kan een interessante optie zijn om aan dit tekort van India te voldoen.’ Kanhai legt ook uit dat de delegatie ook tegenbezoeken verwacht.

error: Kopiëren mag niet!