Stichting Rumas krijgt geste van parlementariërs

1 Stg Rumas krijgt gefte parlementariersDe Vereniging Parlementariërs voor de Ontwikkeling van Kinderen en Jongeren (VPOKJ) heeft ervoor gekozen Stichting Rumas financieel te steunen met SRD 5.100 per kwartaal tot het einde van hun project. Een van de doelstellingen van VPOKJ is om organisaties, die zich inzetten voor de jongeren in de samenleving, structureel te ondersteunen.
In de vereniging zitten DNA-leden van verschillende politieke partijen, onder wie Carl Breeveld, Jenny Warsodikromo, Refano Wongsoredjo, Patrick Kensenhuis en Melvin Bouva, onder voorzitterschap van Jennifer Simons. De zeven leden staan elke maand een deel van hun salaris af voor het fonds. In het jaarplan is opgenomen om meer van zulke regionale organisaties te steunen. ‘We willen het beste met onze jongeren, vooral degenen die uit de boot dreigen te vallen, vandaar dat we dit doen’, zegt Breeveld.
Voor Stichting Rumas komt dit geld als geroepen, omdat de stichting heel binnenkort een begeleidingscentrum wil gaan openen. Stichting Rumas ontfermt zich over vroege schoolverlaters. Deze groep is een vergeten groep, zegt Emmy Hart, directeur van Stichting Rumas. ‘Er moet veel meer gedaan worden voor de jeugd.’ Het geld per kwartaal geeft ons de kans om verf te kopen. Ter afsluiting werd er door de artiest, Arantis Forster, ook een cd overgedragen aan Stichting Rumas. Het lied op de cd reflecteert het werk van de stichting.

error: Kopiëren mag niet!