BBS`er staat terecht voor schieten met dienstwapen

De 26-jarige verdachte Etienne J., lid van de Beveiliging- en Bijstanddienst Suriname (BBS), stond voor kantonrechter Danielle Karamatali, omdat hij op 21 februari 2014 met zijn dienstwapen heeft geschoten op een man met wie hij en zijn vriend Sergio A. eerder een woordenwisseling hadden gehad. Het slachtoffer Muringen is gelukkig niet geraakt. Etienne en zijn vriend discussieerden met de man over een voetbalwedstrijd. De discussie tussen de mannen mondde uit in een woordenwisseling, waarbij Sergio naar zijn woning rende en met een jachtgeweer terugkwam. Hij werd door omstanders tegengehouden, waardoor hij niet kon schieten op de man met wie hij discussieerde. De BBS’er Etienne pakte zijn dienstwapen en schoot gericht op het slachtoffer. De verbalisant B.M. vertelde aan de magistraat dat hij samen met Etienne naar camerabeelden heeft gekeken, waarbij de verdachte zelf toegaf de daad te hebben gepleegd, omdat hij erg verhit was geraakt. Ook zou het schot per ongeluk zijn afgegaan. De rechtszaak tegen Sergio A. wordt afzonderlijk behandeld. Hij werd eerder voorlopig in vrijheid gesteld, maar is niet op de terechtzitting verschenen. Het slachtoffer verscheen ook niet op de terechtzitting. Hij zal voor de zitting van 26 mei opnieuw gedagvaard worden.
FR

error: Kopiëren mag niet!