Nain: ‘Wij staan open voor alle politieke partijen’

PDODat de Partij voor Democratie en Ontwikkeling een grote aanhang heeft, bleek bij de proclamatie van de partij. De proclamatie vond op woensdag 30 april plaats in het partijgebouw aan de Blawkepankiestraat in het Maikoeproject. Onder de aanwezigen bevonden zich onder andere Ramon Abrahams van de NDP, minister Ismanto Adna van het ministerie van Sport- en Jeugdzaken en overige vertegenwoordigers van de diverse politieke partijen. Waldi Nain, voorzitter van de PDO, geeft in gesprek met Dagblad Suriname aan dat zijn partij open staat voor alle politieke partijen als het gaat om het eventueel aangaan van een samenwerking met andere politieke partijen. ‘Natuurlijk ga je moeten samenwerken, want alleen de verkiezingen ingaan betekent zelfmoord’, benadrukt Nain. Met wie de partij samen zal werken, is nog een grote vraag. Het zal zo wie zo een partij zijn met een duidelijke visie en ideologie.
‘We gaan hard moeten werken richting volksgezondheid, onderwijs en milieu’, geeft hij verder aan op de vraag waar zijn partij zich sterk voor maakt. De partij probeert het genderbeleid hoog in het vaandel te houden en schenkt enorme aandacht aan de jongeren, hetgeen ook te merken is aan het hoofdbestuur. Het bestuur bestaat uit 35 leden, waaronder 8 jongeren. Nain geeft aan dat deze 8 jongeren verdere politieke begeleiding zullen krijgen om de partij in de toekomst volledig over te kunnen nemen. Het bestuur heeft ongeveer 9 vrouwen en voor wat betreft de kandidaten zal de partij proberen om zoveel als mogelijk, op alle niveaus, vrouwen te presenteren. Nain geeft aan dat hij als kleine partij tevreden zal zijn als hij 2 tot 3 zetels in de wacht kan slepen.
Genaro Alpin

error: Kopiëren mag niet!