KTPI en BEP nieuwe partners Nieuw Front

1 KTPI en BeP mogelijk nieuwe partners Nieuw FrontDe KTPI en de BEP worden mogelijk de nieuwe partners van het Nieuw Front dat thans bestaat uit de DA’91, de SPA, de NPS en de VHP. Partijvoorzitter Willy Soemita van de KTPI hiermee geconfronteerd, zegt dat deze mogelijkheid van samenwerking niet uitgesloten is. Maar er worden nog gesprekken gevoerd alvorens een akkoord te bereiken. Soemita stelt wel voorop dat de KTPI formeel nog deel uitmaakt van de Megacombinatie.
Volgens Soemita voert de KTPI behalve met de Nieuw Front-combinatie ook gesprekken met de overige politieke organisaties, waaronder de NDP. Het zal volgens de partijvoorzitter niet al te lang meer duren voor de samenwerking wordt geformaliseerd. Soemita schrijft de uitkomst van de besluitvorming ter zake het aangaan van een partnerschap toe aan de partijstructuren. ‘Zij tellen twee zaken voorop namelijk de positie van de KTPI binnen de Megacombinatie en de algemene politieke situatie in het land.’
De KTPI werd enige poos geleden bedreigd met een politieke scheuring. De groep van het KTPI-assembleelid Oesman Wangsabesarie en de partijvoorzitter stonden lijnrecht tegenover elkaar. Volgens Soemita is de strijdbijl inmiddels begraven en zijn de plooien gladgestreken. ‘Wij houden er rekening mee dat een ieder binnen de partij het recht heeft van vrije meningsuiting.’
Dagblad Suriname sprak ook met het hoofdbestuurslid van de BEP, Ronny Asabina. Ook hij zegt dat er nog gesprekken gevoerd moeten worden. Hij acht samenwerking met het NF best mogelijk. Politieke bronnen beweren dat binnen niet al te lange tijd er een samenwerkingsverbond gesloten zal worden tussen de KTPI, de BEP en de partijen van het NF.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!