Korpschef Tjin Liep Sjie: “Integriteit en leiderschap KPS versterkt”

1 Korpschef Tjin Liep SjieOp de Politieacademie hebben op vrijdag, 75 politieambtenaren hun certificaten in ontvangst mogen nemen voor het succesvol afronden van de training ‘Politieoptreden’. Deze training is door tussenkomst van de Amerikaanse ambassade, door Amerikaanse trainers verzorgd. Volgens Korpschef Humphrey Tjin Liep Sjie zijn de integriteit en het leiderschap van het Korps Politie Suriname (KPS) versterkt. Inhoudelijk kan de politiebaas weinig over de training vertellen. Wat hij wel weet, is dat deze training negen maanden geleden is voorbereid in overleg met de Amerikaanse ambassade. De Verenigde Staten van Amerika heeft namelijk een uitgebreid programma ‘International law enforcement assistance program’, waarin ze trainingen aanbieden aan verschillende landen, waaronder ook Suriname. Volgens Tjin Liep Sjie heeft de VS ook bijgedragen aan andere programma`s. Hij bracht in herinnering de introductie van het vingerafdrukkensysteem en trainingen voor onder andere rechercheurs. “We hebben ook verschillende trainingen gehad op het gebied van de verkeersveiligheid, ethiek en leiderschap”, benadrukte de korpschef. De training werd het KPS aangeboden op basis van de ervaringen die het korps met Amerika heeft.
De training had als doel de politieambtenaren van binnen uit meer integriteit te laten tonen en zelf ervan overtuigd te zijn dat zij goed gedrag moeten vertonen. Tjin Liep Sjie is er zeker van dat de ambtenaren die deel hebben genomen aan de training, van binnen versterkt zijn en dat ze de opgedane kennis ook naar hun respectieve afdelingen zullen brengen. Hij hoopt dat ze met hun integriteit de collega’s kunnen beïnvloeden. De agenten die deel hebben genomen aan de training zijn geselecteerd. De wetsdienaren komen uit alle districten en afdelingen. De werkgroep die met de voorbereiding belast was, heeft samen met de Justitiële Dienst de selectie gemaakt. Volgens de korpschef is de selectie wel gemaakt op basis van de uitstraling die de wetsdienaren hebben op hun afdeling en de verwachting die het KPS van hen heeft om hun collega’s te beïnvloeden. Ook een paar instructeurs van de elementaire opleidingen en andere opleidingen waren deel van de training. Volgens Tjin Liep Sjie betrof dit de tweede groep. “Vorige week hebben we al een groep gehad die deze trainingen reeds heeft afgerond”, aldus de trotse korpschef. De politiebaas benadrukt dat deze korte trainingen tussentijds aan collega’s worden aangeboden en geen invloed hebben op de bevorderingen binnen het KPS.
F.R.

error: Kopiëren mag niet!