Raadsman Braziliaanse roofverdachte pleit voor mildere straf

In de berovingszaak, waarbij de 19-jarige Braziliaan Oliviera S. terecht staat voor het beroven van een Chinese winkelier op 28 september 2013, heeft raadsman Hedley Derby gisteren zijn pleidooi gehouden. De advocaat haalde aan dat de verdachte vanaf het begin zijn aandeel bij de beroving heeft toegegeven. Oliviera moest op de uitkijk staan, terwijl zijn comparanten de beroving pleegden. Ook had hij aanwijzingen gegeven, waardoor enkele spullen terug zijn gevonden. De schuilplaats van de comparanten werd ook aangewezen, maar de rovers verlieten de plek bij het zien van de politie. Gezien de jeugdige leeftijd van de verdachte verzocht de raadsman kantonrechter Marie Mettendaf om niet mee te gaan met de strafeis van vijf jaar, die het Openbaar Ministerie heeft voorgesteld.
Openbare aanklager Ilse Krenten had ook een geldboete van SRD 1000 gevorderd, subsidiair één maand hechtenis. De verdachte zou de beroving tezamen en in vereniging met twee tot nog nu toe onbekende comparanten, Dodo en Enoke, hebben gepleegd. Oliviera heeft zich ook nog schuldig gemaakt aan illegaal wapenbezit. Bij de beroving werden een grote hoeveelheid Digicel belkaarten, twee mobiele telefoons, een ATV motorfiets, enkele sloffen sigaretten, een hoeveelheid kwik en een geldbedrag groot SRD 1400 buitgemaakt. De verdachten waren hierna het bos ingevlucht. Oliviera werd door een gouddelver gesignaleerd en aan de politie overgedragen. Bij de aanhouding gaf hij aan de politie te kennen dat hij bereid was om de schuilplaats van de gestolen goederen en zijn comparanten aan te wijzen. Op 2 mei zal de magistraat uitspraak doen in deze zaak.
FR

error: Kopiëren mag niet!