Nog 2x goud en Carifta-records voor Yael Touw Ngie Tjouw

Yael Touw Ngie Tjouw
Yael Touw Ngie Tjouw
De 12-jarige Yael Touw Ngie Tjouw lijkt een goudvisje van zwemmend Suriname te zijn. Op de Carifta Games op Aruba heeft hij op de derde zwemdag wederom goud behaald en Carifta-records verbroken. Het vierde en vijfde Carifta-record voor het neefje van oud-Olympisch zwemmer Gordon Touw Ngie Tjouw. Touw Ngie Tjouw won goud op het onderdeel 200m Vlinderslag en 200 IM in de leeftijdsklasse 11-12 jaar. Op de 200m IM zwom hij 2.20.24 en op de 200m Vlinder 2.21.67. Tot nu toe heeft Touw Ngie Tjouw op alle nummers die hij individueel gezwommen heeft, goud behaald. Met de estafetteploeg won hij zilver en brons. Ook een 100% individuele score heeft de 16-jarige Zuhayr Pigot. Op het onderdeel 100m vrij won hij goud in een tijd van 51.59, wat een personal best en leeftijdsrecord is.
Verder behaalde Juan Limburg zilver op het onderdeel 50m Schoolslag in een tijd van 32.15, terwijl Wayne Denswil brons pakte op de 50m Schoolslag in een tijd van 31.19. In het landenklassement bezet Suriname de 8e plaats in het veld van 18 landen.

error: Kopiëren mag niet!