Dorpelingen: “Palumeu is ook Suriname”

Dorpelingen van Palumeu aan de Boven Tapanahony zijn ontstemd dat zij in 2014 nog kampen met problemen aangaande de eerste levensbehoeften. De dorpelingen zijn de situatie waarin zij verkeren beu en vragen de aandacht van de regering en de beleidsmakers. Één van de problemen is het niet beschikken over elektriciteit. Het dorp zit al vier maanden zonder elektriciteit. Ook het drinkwaterprobleem baart de dorpelingen zorgen. Tot op dit moment is er geen waterbron aangeboord. Het gebrek aan goede en snelle communicatie zorgt voor ergernis.
Kinderen kunnen niet optimaal genieten van onderwijs vanwege het feit dat er onvoldoende leerkrachten zijn. Slechts 55% van de kinderen geniet onderwijs op de scholen en de rest zit thuis. De dorpelingen menen dat de eerder aangehaalde tekortkomingen de oorzaak van zijn dat leerkrachten zich niet aangetrokken voelen om naar Palumeu te komen.
De dorpelingen doen een beroep op de beleidsmakers om serieus naar de tekortkomingen te kijken en die aan te pakken. Een leerkracht die zelf woonachtig is in het dorp, geeft aan dat de problemen zich vanaf 2010 voordoen.

error: Kopiëren mag niet!