Dc Karta-Bink: Nu tijd voor de kinderen!

Karta Bink nu tijd voor de kinderen“Tot het laatste moment zou ik blijven werken en dat heb ik ook gedaan tot en met afgelopen donderdag”, aldus Ingrid Karta-Bink, dc maar momenteel zonder district. Afgelopen donderdag kreeg ze de brief van president dat zij ter beschikking werd gesteld. “Dat betekent dat ik beschikbaar moet zijn, mocht het gebeuren dat iemand moet gaan waarnemen in een district of zo. Dan zou ik opgeroepen kunnen worden.” Tot die tijd is Karta-Bink vrij.
Twee jaren, tien maanden en 2 dagen
“Eerst ga ik flink wat tijd doorbrengen met mijn twee kinderen.” Ze heeft er twee, één van 16 en één van 11, die ze nauwelijks zag. “Ze zitten nu in een fase waarbij het wel goed uitkomt dat ik meer tijd voor ze heb. Die begeleiding hebben ze nodig. En ik heb ze echt verwaarloosd, ik zag ze veel te weinig. Mijn man zag ik nog wel maar als ik thuis kwam, sliepen de kinderen meestal al. Dus nu ga ik weer even van ze genieten, gelukkig hebben ze nu vakantie!” Wat betreft haar ter beschikking stelling, geeft de voormalige dc aan dat zij zich daarin heeft te berusten. “Het is een beslissing die de politieke leiders hebben genomen. Kijk, de politiek schrijft voor dat als een partij uit de coalitie stapt, deze het kader meeneemt. En ik ben van de Pertjajah Luhur dus tja.. ik zeg altijd maar zo: ‘komt tijd, komt raad’. Het waren 2 jaren, 10 maanden en 2 dagen waarbij ik mij met hart en ziel heb ingezet met behulp van God. En al zeg ik het zelf: ik heb het niet slecht gedaan!” Menig persoon uit Commewijne zal het met dat laatste eens zijn.
Afgerond hoofdstuk
Karta-Bink hoopt dat de opmars van haar district niet zal stuiten. “We zijn er nog lang niet! De persoon die van mij overneemt, komt ook uit Commewijne, die kent het klappen van de zweep en we hebben allemaal hetzelfde doel en dat is het district vooruit helpen.” Uiteindelijk zal Karta Bink de draad weer oppakken, geeft ze aan. “Ik ben een echte workaholic. Die passie die ik had voor het werk moet ik nu ergens anders in stoppen. Elke dag stond ik om 4 uur op, stukken doornemen, heel secuur. Maar nogmaals, nu ga ik genieten van mijn kinderen.” De burgermoeder heeft veel reacties gehad, zowel uit binnen- als buitenland. “Ja, ik moest mensen zelfs troosten, zij werden emotioneel. Maar ik wimpelde dat af. Kijk, ik moet me gaan voorbereiden op een andere roeping. Mijn hoofdstuk 1 is afgerond. Ik ga me voorbereiden op hoofdstuk 2, maar eerst een pauze!”
Christio Wijnhard

error: Kopiëren mag niet!