Onthulling nieuw logo RGD

Front foto.JPG 2De RGD heeft een nieuw logo. Gisteren werd dat gepresenteerd aan de pers tijdens de officiële onthulling. Om tot het nieuwe logo te komen, werd er vorig jaar een prijsvraag onder het RGD-personeel gehouden en het winnende logo kwam dan ook van de hand van een van de deelnemers, Sharona Samoedj. De winnares kreeg een weekend aangeboden te Bergendal. Het is het derde logo in de geschiedenis van het RGD.
Nieuwe slogan, missie en visie
Deze keer werd naast het logo ook een vernieuwde slogan gepresenteerd: ‘Zorg voor gezondheid dichtbij huis’. Het is de bedoeling dat binnen zes maanden alle RGD-poli’s zijn voorzien van het nieuwe logo. Volgens directeur Maaltie Sardjoe zal de gehele huisstijl worden vernieuwd. ‘Daar hoort ook een nieuw uniform bij. Dat zal gebeuren per 1 januari.’ Het nieuwe logo bestaat uit een profiel van de mens in de verschillende kleuren groen. ‘Dat staat voor nieuw leven en voor de groei en bloei als mens en voor ons als organisatie’, aldus Sardjoe. Zij besteedde ook aandacht aan de missie en de visie van de RGD. Deze werden tezamen met het nieuwe logo onthuld. De missie houdt onder meer in ‘…het bieden van gelijkwaardige primaire gezondheidszorg… zodat mensen gezond kunnen leven in hun gemeenschappen’.
De visie is kort en krachtig: ‘Gezonde mensen in gezonde leefgemeenschappen in Suriname’. Het doel van de RGD was om naast het logo nog meerdere investeringen te doen. Echter werd aangegeven dat het voorlopig niet in de planning ligt vanwege ‘de financiële situatie van het land’. Er is geen geld beschikbaar. Minister Blokland van Volksgezondheid zou volgens de agenda aanwezig zijn, maar deze liet zich verontschuldigen.
Christio Wijnhard

error: Kopiëren mag niet!