Nishaan’42 billenknijpend naar finaleronde Lidbondentoernooi

Spelers en supporters van Nishaan’42 verpletteren hun held Arnoldo Gambier, nadat die ze met een save de winst bezorgde tegen Real Bergi (foto: Regillio Derby)
Spelers en supporters van Nishaan’42 verpletteren hun held Arnoldo Gambier, nadat die ze met een save de winst bezorgde tegen Real Bergi (foto: Regillio Derby)
Afgelopen weekend werden de returns gespeeld in de halve finale van het 9de Integra Port Services DP World Lidbondentoernooi van de SVB. In regio Oost was de serie tussen de sterrenploeg van Nishaan’42 uit Meerzorg en Real Bergi uit Albina heel spannend en actievol. Al billenknijpend heeft Nishaan’42 de finaleronde gehaald. Nadat de eerste wedstrijd in een 2-2 gelijkspel was geeindigd op Albina, was de return in het Dr. Ir. F. Essedstadion niet minder spannend. Ook hier hielden de Albinezen stand tegen de sterrenploeg. Het werd wederom een 2-2 gelijkspel. De wedstrijd werd beslist bij het nemen van de vrije schoppen vanaf de 11 meter stip. De Nishaan-goalie Arnoldo Gambier redde de kampioen van Meerzorg van ondergang. De andere vertegenwoordiger van Meerzorg, semikampioen Jai-Hind, kon in de return TOK van Moengo niet verslaan. De return won TOK op Moengo met 2-1. Uit regio Oost gaan over naar de finaleronde de ploegen van Nishaan’42 en TOK.
Uit regio Zuid hebben zich geplaatst voor de finaleronde beide clubs van de Brokopondo Sportbond (BSB). Kampioen Real Cicero versloeg Paraguay van de Para Sportbond ook in de return; 1-2. Tahitie verloor de return tegen Pijore met 4-1, maar was in de penaltyserie beter en gaat over naar de finaleronde. In regio Midden had Inter Milaan zich donderdagavond al geplaatst ten koste van Inter Kaja. Jong Rambaan, de kampioen van de Lelydorp Sportbond (LSB), heeft zich ook geplaatst voor de finaleronde door Amar Deep met 4-2 te verslaan. De eerste wedstrijd won ze met 3-1. Uit regio Noord heeft PVV de return ook gewonnen tegen Real Spartaan. Met 9-man won ze toch met 3-1. De andere ploeg van regio Noord is niet bekend. SV Flora moet wachten op zijn tegenstander. Wordt die SV Inter Vlijt of SV Massief. Hier heeft Massief, die reeds uitgeschakeld was, een protest ingediend tegen spelers van Inter Vlijt. Het protest in hoger beroep moet nog behandeld worden. Uit tegen West hebben zich geplaatst voor de finaleronde De Ster en The Rightous Brothers. De Ster uit Nickerie schakelde via penalty’s Real Saramacca uit, nadat de return 2-2 eindigde. The Rightous Brothers uit Coronie speelde 2-2 gelijk tegen Korinthiers uit Wageningen, maar aangezien de Coronianen de eerste wedstrijd gewonnen hadden, gaan zij verder.

error: Kopiëren mag niet!