RGD-distributiepunten binnenkort voorzien van gesubsidieerde blikvoeding

De Stichting Regionale Gezondheidsdienst (RGD) draagt in de loop van 22 april 2014 zorg voor de bevoorrading van haar distributie punten met de door de overheid gesubsidieerde blikvoeding voor kinderen tussen 0 en 2 jaar.
Dit als onderdeel van het op 11 april 2014, door de overheid, genomen besluit om over te gaan tot het terugdraaien van de eerder en wel op 1 april 2014 door haar aangekondigde maatregel om de prijzen voor blikvoeding te verhogen.
Inmiddels is door de overheid een deel, srd. 6 miljoen, van de nog door de RGD te ontvangen subsidie gelden op haar rekening gestort waardoor zij nu kan overgaan tot het inkopen van nieuwe voorraden blikvoeding.
Als gewoonlijk zal de RGD er dan ook zorg voor dragen dat de verschillende merken blikvoeding volop te verkrijgen zullen zijn tegen de bij de ouder of verzorger bekende door de overheid vastgelde prijzen namelijk:
• Nutrilon 1 en 2 srd. 4.75 per blik
• Lactogen 1 en 2 srd. 5.60 perblik
Gelet op de te verwachte drukte zal er een beroep gedaan worden op de ouders of verzorgers die zich begeven naar de distributiepunten voor het aanschaffen van blikvoeding om er rekening mee te houden dat:
1. met de bevoorrading van de distributiepunten op dinsdag 22 april 2014 zal worden aangevangen en de verkoop op deze dag nog niet goed op gang zal komen
2. de richtlijnen voor de aanschaf van babyvoeding ongewijzigd blijven namelijk dat per week, per kind twee (2) blikken babyvoeding kunnen worden aangeschaft
Voor nadere informatie hierover kan gerust gebeld worden naar het nummer 400943
Stichting Regionale Gezondheidsdienst

error: Kopiëren mag niet!