BEP wint wandelmars te Guyaba

BEP wint wandelmars te Guyaba 1De politieke partij Broederschap en Eenheid in de Politiek (BEP) werd afgelopen weekend uitgeroepen tot winnaar van de wandelmars van Guyaba. Sinds 2012 organiseert de Feestcommissie van Leerkrachten en Dorpelingen (Lodomisi) dit evenement in het dorp, zegt Yvonne Kedemusu. Zij is voorzitter van Lodomisi en tevens leerkracht van de OS 1 Guyabaschool. Ze zegt dat haar organisatie de mensen van het binnenland – in het bijzonder de schooljeugd – bekend wil maken met de wandelsport. ‘Wij lopen of wandelen heel veel in het achterland, omdat wij behalve op boottransport voornamelijk op onze voeten aangewezen zijn’, lacht Kedemusu.
‘Een attractie als de jaarlijks bekende Avondvierdaagse van de Bedrijvenvereniging Sport en Spel in Paramaribo was onbekend in het binnenland. Wij wilden ook zoiets hier.’ De wandelmars van afgelopen 12 en 13 april beschouwt ze als geslaagd. Ook bedrijven als Telesur en Medische Zending liepen mee. ‘De belangstelling is groeiende en groepen uit drie dorpen in de omgeving hebben deelgenomen. In het eerste jaar dat wij dit organiseerden, won een groep uit Guyaba, in 2013 won de politieke partij Abop, in 2014 won de BEP van Waterberg. Er deden 11 groepen mee met meer dan 300 wandelaars.’

error: Kopiëren mag niet!