SWM Nickerie bezig met spuitwerkzaamheden

De fles met water (links) heeft bijna dezelfde kleur als een fles Coca Cola
De fles met water (links) heeft bijna dezelfde kleur als een fles Coca Cola
Bewoners van Sodiredjoweg in Nickerie krijgen al enkele dagen vuil water uit de kraan. Het water is bruin van kleur en ziet er heel vies uit. Het hoofd van SWM Nickerie, Jerrol Ferrier, hiermee geconfronteerd, geeft aan dat de bewoners hun klachten onmiddellijk moeten doorgeven op het kantoor van SWM in Nickerie. Ze kunnen eventueel bellen naar de klachtenlijn. Er komt vuil water uit de kraan, doordat de SWM momenteel bezig is met spuitwerkzaamheden. Deze werkzaamheden zijn onderhoudswerkzaamheden die regulier zijn en gedaan worden door een spuitploeg uit Paramaribo. Het is al een hele tijd niet gedaan in Nickerie en dit zal volgens hem nog zeker twee maanden duren. Dit betreft alle distributiegebieden in de westelijke polders.
Hierna zal er overgegaan worden naar een ander distributiegebied. Het distributiesysteem van geheel Nickerie zal schoongemaakt worden. Volgens Ferrier vormt het distributiesysteem van Nieuw Nickerie toch nog een probleem, aangezien het een heel oud systeem is met asbestbuizen, die onder de asfaltwegen lopen. Vandaar dat de leidingen van Nieuw Nickerie een heel andere manier van aanpak genieten. Waar het nodig is, worden de verstoppingen aangepakt, want doordat de waterleidingen jaren niet zijn aangepakt, is de aanslag gaan groeien.

error: Kopiëren mag niet!