Drie stropers heengezonden na het betalen van boete

De politie van Commewijne pleegde in samenwerking met de jachtopzieners van ’s Lands Bosbeheer (LLB) dinsdag in de vooravond een inval in een woning, waarbij 2210 krape-eieren zijn onderschept en in beslag genomen. Volgens de politie kreeg men een tip binnen met de mededeling dat een echtpaar schildpadeieren opkoopt om deze vervolgens te verkopen. De sterke arm toog samen met het team naar plantage Johanna Margaretha. Daar trof men het echtpaar T. aan, dat in eerste instantie ontkende. Na de vondst werd het echtpaar aangehouden. Op hun aanwijzing zijn de twee stropers, die neven van elkaar zijn, ook in de boeien geslagen. Hoewel de twee leveranciers ontkenden, kregen zij na afstemming met het Openbaar Ministerie (OM) een geldboete opgelegd.
Het echtpaar T. betaalde SRD 10.000 aan boete. De zaak is dus buiten proces afgehandeld. Een van de stropers had 1200 eieren geraapt. Echter houdt hij voet bij stuk dat hij zich daaraan niet schuldig heeft gemaakt. Ook deze was bereid een boete van SRD 7500 te betalen. De vierde verdachte geeft toe dat hij inderdaad 850 schildpadeieren heeft geleverd. Die hoeveelheid had hij uit zeven nesten geraapt. Omdat hij financiële problemen heeft, was hij niet bereid om de opgelegde boete te betalen. Deze laatste is hangende het onderzoek in verzekering gesteld. Het OM had van de laatste verdachte een boete van SRD 5000 geëist. Het drietal mocht na aan hun betalingsplicht te hebben voldaan, naar huis.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!