Karta Bink geeft voorkeur aan pompgemalen

1Karta Bink geeft voorkeur aan pompgemalenDe districtscommissaris van Commewijne, Ingrid Karta-Bink, geeft in gesprek met Dagblad Suriname aan dat de sluizen in het district nog steeds niet zijn aangepakt. Het gaat volgens haar om hele grote kunstwerken die opgeknapt dan wel hersteld dienen te worden. In Laarwijk zijn er 3 sluizen en te Zoelen is er 1 sluis die hersteld moeten worden. Ze geeft aan dat het district afhankelijk is van de middelen die vanuit de Staat beschikbaar gesteld worden. Ze zou het heel fijn vinden als de overheid de overstap doet van sluizen naar pompgemalen. Bij een sluis kan het overtollige water alleen bij eb worden afgevoerd. Bij een pompgemaal kan de afvoer elk moment plaatsvinden. Met de komst van een aantal verkavelingsprojecten en daaraan gekoppeld meer huishoudens zal er ook meer water worden afgevoerd, merkt Karta Bink op. Daarnaast moet er ook overtollig water worden afgevoerd bij extreme regenval. Ze geeft de krant verder mee dat ze haar inzichten reeds heeft voorgesteld aan minister Stanley Betterson van Regionale Ontwikkeling. De Sluizen van Lust en Rust zijn in goede staat en de sluis van Belwaarde zal vernieuwd worden als de dijk wordt gebouwd, benadrukt Karta Bink.
Genaro Alpin

error: Kopiëren mag niet!