Bouterse draalt met lijmpoging NDP’ers Saramacca

‘Meneer Badrisein Sital en ik hebben op 24 februari thuis bij de voorzitter van de NDP zitten praten. We hebben alles besproken. De voorzitter zou naar het district komen om de structuren toe te spreken. We zijn twee maanden verder en hebben nog niets vernomen’, geeft het hoofdbestuurslid van de NDP in Saramacca, Clifton Koorndijk, te kennen tegenover Dagblad Suriname. Vanaf het onaangenaam opduiken van de gewezen parlementariër Robby Malhoe in het district, is de politieke situatie van de NDP bijzonder grimmig geworden. Er zijn twee kampen, namelijk die van Malhoe enerzijds en die van Koorndijk en Sital anderzijds.
Volgens Koorndijk moet het ophouden met de jarenlange strijd tussen NDP’ers onderling. Hij geeft aan dat Malhoe de benoeming van dc Arunkumar Ramdhani, die overgeplaatst is naar Coronie, altijd heeft willen tegenwerken. ‘Hij had een dikke vinger in de pap toen de aanstelling van de dc plotsklaps werd stopgezet, terwijl er al voorbereidingen waren getroffen op het commissariaat.’
Het hoofdbestuurslid zegt met klem dat het niet aan hem en zijn aanhang schort dat er enorme spanningen zijn in het district tussen de NDP’ers onderling. ‘Wij hebben altijd gezegd dat we bereid zijn om met Malhoe samen te werken. Maar hij wil niet met ons werken.’ Koorndijk hoopt dat de voorzitter de structuren toespreek en hen met een krachtige boodschap duidelijk maakt dat de NDP niet gediend is van een dergelijke strijd binnenshuis. Deze houdt de ontwikkelingen in het district achter.
Zo moeten er nog bijkans 300 grondbeschikkingen verdeeld worden aan de bewoners. De NDP-parlementariër Frits Moesafirhoesein, die ook door Malhoe als een aartsvijand wordt beschouwd, is meerdere keren op kantoor geweest bij de minister van Ruimtelijke Ordening, Grond en Bosbeleid. Maar die geeft aan dat de president eerst toestemming moet verlenen om de grondbeschikkingen af te staan. ‘Omdat de president erbij wil zijn.’ Wanneer de grondbeschikkingen uitgereikt zullen worden, blijft een vraagteken.

error: Kopiëren mag niet!