‘Het gaat om de emotionele waarde van de sieraden’

De verdachten, Mahender Sewnath en Ravie Nandkisoor, zijn elk afzonderlijk door kantonrechter Marie Mettendaf veroordeeld tot een gevangenisstraf van achttien maanden. Volgens de magistraat waren er voldoende bewijzen die de strafbaarheid van de verdachten vaststellen. Beide verdachten werden verweten dat zij tezamen en in vereniging op 27 november 2013 in de woning van ‘Paé’ hebben ingebroken en hierbij een tas met sieraden, waaronder een muntenarmband van de overleden echtgenote van de benadeelde, hebben weggenomen. De benadeelde miste zijn overleden echtgenote heel veel en de armband herinnerde hem dagelijks aan de leuke tijden die hij met haar heeft gehad. Het feit werd een dag later door de benadeelde ontdekt toen hij zag dat de deur van de kast waarin de sieraden waren, open was.
Paé had namelijk de gewoonte om de deur van zijn woning niet op slot te doen, omdat hij aan de achterkant van de woning aan landbouw deed. Ravie gaf eerder aan dat hij die bewuste dag samen met Mahender thuis bij Paé was geweest, omdat hij wat kokosnoten voor de benadeelde moest plukken. Om de kokos te plukken, had hij een stok nodig. Hij besloot om zijn rugtas daar achter te laten en naar het kostgrondje van Paé te gaan om de stok te zoeken. Mahender bleef dus alleen bij de woning achter. Toen Ravie terugkwam, sprak hij na het plukken van de kokos nog enkele ogenblikken met Paé. Hierna was hij samen met Mahender vertrokken. De rugtas van Ravie werd na aanwijzingen van Mahender achter de woning van de verdachte gevonden. Mahender gaf toe dat Ravie de sieraden had ontvreemd. ‘Het gaat niet om de financiële waarde van de sieraden, maar om de emotionele waarde ervan’, benadrukte de magistraat. Zij ging daarom niet mee met de vordering van één jaar van het Openbaar Ministerie en legde de verdachten een hogere straf op.
FR

error: Kopiëren mag niet!