First lady overhandigt computers aan 5 scholen

First lady Ingrid Waldring- Bouterse in gesprek met een van de leerlingen van de Marie Le Fevreschool (foto: Regillio Derby)
First lady Ingrid Waldring- Bouterse in gesprek met een van de leerlingen van de Marie Le Fevreschool (foto: Regillio Derby)
Van de 1000 computers en de 1000 laptops zijn een deel weer overgedragen aan 5 scholen, te weten Mulo Geyersvlijt, de Lagere Technische School IV, de Henri Dahlbergschool, de Marie Le Fevreschool en de Berkenveldschool. De computers en de laptops zijn een schenking van de republiek China. De first lady, Ingrid Bouterse-Waldring, heeft de computers gisteren overhandigd in bijzijn van Melvin Bouva, voorzitter vaste commissie Onderwijs en Volksontwikkeling in DNA.
De scholen hebben elk 20 stuks computers gehad voor hun mediatheek. De first lady probeert zoveel mogelijk alle voj en vos-scholen te voorzien van laptops of computers voor juni. De scholen hebben van de republiek China ook een jaar garantie op de computers.
Bouva gaf aan dat computervaardigheden zelf een examenvak moet gaan worden. ‘Bij deze doe ik een beroep op mezelf’, zei Bouva. ‘Zonder computervaardigheden kom je bijkans nergens.’ En daarom hebben wij ervoor gekozen de first lady te ondersteunen in haar missie, dat elk kind op elke school de mogelijkheid heeft om achter een pc te zitten. Vandaag komen ook 5 scholen te Commewijne in aanmerking voor computers.
Consuela Raalte

error: Kopiëren mag niet!