NJP installeert vaste commissies na lange discussie

1 NJP installeert vaste commissies na lange discussieTijdens de eerste vergadering onder de nieuwe leiding van het Nationaal Jeugdparlement zijn de vijf vaste commissies samengesteld. Het gaat om de vaste commissies: Voorlichting en Media, Sociaal Welzijn en Maatschappelijke Bijzaken, Sport en Recreatie, Nationale en Internationale Betrekkingen en Onderwijs en Ontwikkeling. Het lid Prade weigerde in de vaste commissie van Sport en Recreatie deel te nemen na niet genoeg stemmen te hebben behaald voor de vaste commissie Sociaal Welzijn en Maatschappelijke Bijzaken. Enkele leden konden zich niet terug vinden in de mening van hun collega en staken dit niet onder stoelen en banken. Na ongeveer een uur discussiëren, trok het lid Djoe zich terug uit de vaste commissie Onderwijs en Ontwikkeling zodat Prade in die commissie zitting kon nemen.
De districtcongressen en het Nationaal Jeugdcongres zullen zoals gewoonlijk dit jaar niet in de paasvakantie plaats vinden. ‘Doordat het nieuwe Jeugdparlement pas is gekozen, was er heel weinig tijd om de jeugdcongressen te organiseren’, zegt Ghisaidoobe voorzitter van de organisatiecommissie. Zo is het congres om dezelfde reden in 2011 niet doorgegaan. Intussen heeft de commissie al een brief verzonden naar de president om toestemming te vragen als er een andere mogelijkheid is om de congressen toch te organiseren na de paasvakantie. In het betreffende staatsbesluit is aangegeven de congressen in de paasvakantie moeten plaatst vinden. ‘Maar intussen zijn we al begonnen met werken’, zegt Gisaidoobe. De commissie heeft gemikt op augustus of september.
Het lid Rajiv Ramsahai vroeg om het Nationaal Jeugdcongres te linken met het tienjarig bestaan van het instituut om onder andere het parlement te evalueren.
Consuela Raalte

error: Kopiëren mag niet!