Relyveld tekent 118 beschikkingen te Meerzorg

Relyveld tekent 118 beschikkingen te MeerzorgDe minister van Ruimtelijke Ordening Grond en Bosbeheer, Steven Relyveld, heeft 118 grondbeschikkingen uitgereikt op Meerzorg. Het grootste deel van de groep die hun beschikking in ontvangst nam, wachtte al enkele jaren hierop.
Relyveld gaf de aanwezigen te kennen zich enorm te ergeren aan de mensen die de ‘show’ willen stelen. Zo heeft Relyveld aangegeven dat er mensen zijn die de bewoners van Commewijne een worstje voor de neus houden. Relyveld gaf aan ervan bewust te zijn dat de uitgereikte beschikkingen een druppel zijn op een hete plaat. Hij beloofde de gemeenschap weer daar te zijn zo spoedig er weer beschikkingen en bereidverklaringen uitgereikt moeten worden.
Districtscommissaris Ingrid Karta-Bink van Commewijne is van mening dat de minister daadkracht heeft getoond en heeft waargemaakt wat hij enkele maanden geleden heeft beloofd. Ook drukte de districtsmoeder de 118 mensen op het hart gebruik te maken van het programma van Low Income Shelter Program (Lisp). ‘U krijgt gratis geld om uw huis te verbouwen’, zei de dc.
Albert Alleyne van het Lisp vertelt aan Dagblad Suriname dat het programma SRD 9.750 verstrekt aan mensen die in aanmerking zijn gekomen voor hun beschikking en als zij voldoen aan de voorwaarden. ‘Het is echt gratis geld, want je hoeft het niet terug te betalen’, zegt Alleyne.
Ilse Imanredjo heeft na 11 jaren haar bereidverklaring. Voor haar is het werk nog niet klaar, want ze heeft nog een heleboel werk om haar beschikking in ontvangst te nemen. Ondanks dat is Imanredjo heel blij dat ze nu wat rechtszekerheid heeft.
Consuela Raalte

error: Kopiëren mag niet!