Praktische informatie over Caricom voor leerlingen Mulo Ellen

In het kader van het informeren van onder andere studenten over Caricom aangelegenheden, zijn de aardrijkskunde- en geschiedenisleerkrachten getraind. Naar aanleiding hiervan vroegen de aardrijskundeleerkrachten om een oriëntatiebezoek te brengen aan het ministerie van Handel en Industrie. Dit, om de leerlingen beter zicht te geven op zaken betreffende dit vakgebied. De eerste school die door minister Raymond Sapoen werd ontvangen, is Mulo Ellen uit Commewijne.
Tijdens het bezoek werden de leerlingen toegesproken door de minister. Hij ging onder andere in op het belang van de Caricom en het vrij verkeer van goederen en personen binnen de Caribische gemeenschap. Directeur Mauro Tuur gaf de leerlingen mee zich te specialiseren op meerdere vakgebieden. Ook kregen ze informatie over de afdeling Bedrijfsvergunningen, de afdeling Invoer, Uitvoer en Deviezencontrole ( IUD) en de afdeling Consumentenzaken.
Het oriëntatiebezoek werd voortgezet op het havencomplex. Hier werden de leerlingen breedvoerig geïnformeerd over het reilen en zeilen van de haven.

error: Kopiëren mag niet!