Kantonrechter Mettendaf: “Controle is geen daad van vijandschap”

2KantonDe 70-jarige radio-omroeper Roue Hupsel is door kantonrechter Marie Mettendaf veroordeeld tot een gevangenisstraf van vier maanden, waarvan twee voorwaardelijk. Ook moet hij een geldboete van SRD 1.000 betalen, subsidiair twee maanden hechtenis. Volgens de magistraat stelt de Wet verdovende middelen het in bezit hebben van verdovende middelen strafbaar. Iedereen die dagelijks naar de radio luistert of de krant leest, weet dat drugs tegenwoordig in alles verstrekt kunnen worden. Bovendien had een mediaman als Hupsel voorzichtiger moeten zijn geweest. “Controle is geen daad van vijandschap”, benadrukte de magistraat. De vriend van Hupsel was al naar het buitenland vertrokken, waardoor er geen verklaring van hem kon worden afgenomen. De 70-jarige Hupsel is op 17 augustus 2013 door het BID-Team van de politie aangehouden op de Johan Adolf Pengel Internationale Luchthaven. Hupsel, die al 35 jaar in de radiowereld zit, heeft tot laatst gewerkt bij het radiostation van ABC. Hij werd aangehouden nadat in zijn reisbagage 127 cocaïnebolletjes, met een gewicht van iets meer dan 929 gram, werden ontdekt. De cocaïnebolletjes zaten in een plastieken zak. Die zak was geplaatst in een andere zak. Tussen de twee zakken was er gesneden peper met drugs, vermoedelijk om te voorkomen dat de bolletjes te zien zouden zijn. Hupsel verklaarde dat de cocaïnebolletjes niet zijn eigendom waren. Hij zou niet hebben geweten dat in de zak met gesneden peper ook cocaïnebolletjes waren verstopt. Hij verklaarde dat hij de zak in kwestie voor iemand naar het buitenland wilde meenemen, aan wie hij een vriendendienst wilde bewijzen. Deze zak moest hij aan een zekere Letitia afgeven. Hupsel is na tien dagen in detentie te hebben gezeten, op de vooravond van zijn zeventigste verjaardag door de rechter-commissaris in vrijheid gesteld. De verdachte heeft eerder aangegeven dat hij blij was om zijn zeventigste verjaardag bij zijn familie in Nederland te vieren en om zijn 92-jarige moeder te bezoeken. Opmerkelijk is dat de magistraat de gevangenneming van de verdachte niet heeft gelast.

error: Kopiëren mag niet!