Vader die Nashayad ontvoerde, krijgt gezag

Het gehaal en getrek om de zevenjarige Nishayad schijnt voorlopig tot een einde te zijn gekomen. Nishayad werd op 4 oktober tijdens de vlaggenparade meegenomen door zijn in Nederland woonachtige vader Nizaar N. De vader werd daarbij bijgestaan door de Nederlandse programmamaker John van den Heuvel. De Nederlandse ambassade in Paramaribo verleende medewerking in het verstrekken van een paspoort waardoor de jongen met zijn vader naar Nederland kon afreizen. Pogingen van de Surinaamse autoriteiten om het afreizen te stoppen, mislukten. Het jongetje kwam in 2010 met zijn ouders naar Suriname. Zijn vader keerde terug naar Nederland, de jongen bleef met zijn moeder in Suriname. Toen zijn moeder in augustus 2010 overleed, bleef de jongen bij zijn grootouders. De vader haalde zijn zoon terug met hulp van tv-programma ‘Ontvoerd’ van John van den Heuvel.
Op 16 oktober besliste de Nederlandse rechtbank in Rotterdam in kort geding dat Nishayad binnen een week moest worden afgestaan aan zijn grootouders. Deze beslissing werd nadien aangehouden.
Thans zegt het hof dat de vader de aangewezen persoon is om zijn zoon te verzorgen en op te voeden. De Raad voor de Kinderbescherming deed onderzoek naar de vader en adviseerde het hof om het gezag aan de vader toe te wijzen.

error: Kopiëren mag niet!