Verdachten staan terecht voor mishandeling zwangere vrouw

De verdachten Eriek L. en Monique D. moesten zich voor kantonrechter Maytrie Kuldipsing verantwoorden, omdat zij op 30 september 2013 het slachtoffer A.A. op brute wijze zouden hebben mishandeld. Monique zou het slachtoffer met een bierfles op het gelaat en achterhoofd hebben geslagen en Eriek zou A.A met een ‘wheel sock’ verder hebben mishandeld. Het slachtoffer vertelde aan de magistraat dat zij die bewuste dag met haar zus en twee andere vriendinnen over de Surinamestraat in Moengo liep. Zij besloot om nabij een carwash wat barbecue en bier te kopen en onder een boom af te koelen. Op een gegeven moment zou Eriek met zijn voertuig voor de groep zijn gestopt. Hij begon tegen A.A. tekeer te gaan. “Pir’pir’ fowru” schreeuwde hij tegen haar. Vervolgens renden Eriek en Monique achter haar aan en bewerkten haar met een bierfles en een wheel sock. De getuige A.R., die tevens neef van Monique is, verklaarde bij de politie dat er op die bewuste dag een partijvergadering van Abop was in Moengo. Hij zag de vier dames aan de overkant bij een carwash. Eriek zou bij het zien van de dames zijn voertuig, waarin hij samen met Monique zat, voor de carwash tot stilstand hebben gebracht. Hij stapte uit en liep regelrecht naar één van de vriendinnen van A.A., Meitie. Eriek en Meitie raakten in een woordenwisseling. “Mi go sorie yu”, gaf Eriek aan Meitie te kennen. Eriek liep terug naar zijn voertuig, greep een wheel sock en poogde Meitie hiermee enkele slagen toe te brengen. Meitie zag de aanval aankomen en rende terstond weg. Eriek achtervolgde haar. Monique stapte toen met een bierfles uit het voertuig en raakte in een woordenwisseling met A.A., waarna zij A.A. op een gegeven ogenblik met een bierfles sloeg. Alsof dat niet genoeg was, heeft ze de scherven van de fles op het gelaat van het slachtoffer gewreven, waardoor zij verwondingen heeft opgelopen. Zowel Monique als A.A. was zwanger ten tijde van de mishandeling. A.R. verklaarde op de terechtzitting dat hij het proces-verbaal bij de politie getekend heeft zonder dat hij de gelegenheid had het goed te lezen. Zo kwam hij terug op de verklaring dat Monique met een bierfles uit het voertuig was gestapt en had hij ook niet gezien wie met de vechtpartij was begonnen. De getuige M.M. verklaarde ongeveer hetzelfde als A.R. . M.M. is de eigenaar van de carwash. Hij gaf aan dat hij ook geprobeerd had om Eriek tegen te houden. Zo zou hij de autosleutels van Eriek hebben afgepakt, omdat het zijn plicht was om het strafbare feit aan de politie kenbaar te maken. Intussen zit Eriek al vijf maanden in voorarrest. Monique is voorlopig in vrijheid gesteld onder de voorwaarde dat zij zich netjes op de terechtzitting moet aanmelden. Deze zaak wordt op 5 mei verder behandeld.

error: Kopiëren mag niet!