Stichting Cocon lanceert carrièrenieuws website

Stichting Cocon..Stichting Cocon (Communicatie, Cultuur en Ontwikkeling) heeft de website www.carrierenieuws.com formeel gelanceerd. De website is voor iedere Surinamer bestemd, maar meer voor studenten en mensen die carrière willen maken. Op de website kan men terecht voor informatie over studiemogelijkheden in en buiten Suriname, beurzen, testen en tools.
Erna Aviankoi, voorzitter van Cocon heeft ervoor gekozen gebruik te maken van een digitaal platform omdat Surinamers online leven en mobiel internetten heel erg in is. De website is in samenwerking met het Bureau Onderwijs, Informatie en Studiefaciliteiten, een werkarm van het Minov opgezet. Informatie verstrekken rond studies is een verantwoordelijkheid van het ministerie zelf, maar gezien de doelstellingen van de stichting, is deze verantwoordelijk naar haar toe getrokken.
Priya Sital, voorzitter Nationaal Jeugdparlement, mocht de website als eerst uitvogelen. Zij verwelkomt de website met beide handen, aangezien ze als voorzitter zich sterk wil gaan maken voor studie- en loopbaanbegeleiding. Deze website past helemaal in haar straatje. Carrièrenieuws is de eerste Surinaamse website die uitgebreid informatie geeft over studie en carrière.

Consuela Raalte

error: Kopiëren mag niet!