Pertjajah Luhur wil gouden zetel in Para terughalen

1pertjajahVoorzitter Paul Somohardjo van de Pertjajah Luhur (PL) heeft vrijdagavond tijdens een ressortvergadering te Simonspolder in het ressort Para-oost een kern geïnstalleerd. Met de installatie van deze kern wil de voorzitter de verloren zetel in het district terughalen. Somohardjo sprak zijn teleurstelling uit over het feit dat de PL in 2010 een zetel heeft verloren in het district, ondanks de partij daar vertegenwoordigd was door drie kandidaten. De komende verkiezing wil de partij zaken anders aanpakken en hier gaat de kern aan moeten meewerken. De voorzitter hield het kernbestuur de zware taak die hen staat te wachten voor, alvorens hij overging tot de installatie.
Volgens Rudi Wolter, voorzitter van het kernbestuur, is hij zich bewust van de zware taak die hem en de leden te wachten staat. Hij gaf ook aan heel veel bewondering te hebben voor het jarenlange geduld dat het partijbestuur heeft gehad. ‘Ik hoop dat jullie ervoor beloond worden’, zei Wolter. De voorzitter van de Jongerenraad te Paramaribo, Vergillio Rebin, was ook aanwezig om de jongeren van het ressort enkele bemoedigende woorden toe te spreken. Hij hield hen voor dat Para hen veel ontwikkelingskansen te bieden heeft, maar dat deze ontwikkeling slechts tot stand kan komen als de PL de gouden zetel in Para terugwint.
De PL is nu bezig haar interne structuur te versterken. Met de installatie van deze kern heeft de partij volgens Abigail Lie A Kwie, voorzitter van het Creools presidium van de partij tevens onderminister van Landbouw, Veeteelt en Visserij, nu een uitgangspunt in het district. ‘Wat jullie moeten doen, is kijken hoe anderen te motiveren zich bij de Pertajah Luhur aan te sluiten. Hoe dat moet geschieden, staat in de handleiding’, aldus Lie A Kwie.

error: Kopiëren mag niet!