Zwakbegaafde oom moet voor behandeling in PCS worden opgenomen

Kantonrechter Marie Mettendaf heeft in de rechtszaak van de 45-jarige zwakbegaafde, Ruben S., die zijn 3-jarig nichtje heeft misbruikt, besloten om de verdachte conform de artikelen 54 en 55 van het Wetboek van Strafvordering en artikel 19 van de Krankzinnigenwet voor behandeling in het Psychiatrisch Centrum Suriname (PCS) te laten opnemen. Dit, omdat zij en het Openbaar Ministerie van mening waren dat Ruben een geestestoestand heeft dat niet vergeleken kan worden met dat van een normale persoon. Ruben wordt verdacht van het misbruiken van een 3-jarig meisje. De verdachte is zwakbegaafd en grootoom van het kind.
Kantonrechterechter Mettendaf hoorde eerder enkele getuigen in deze zaak. De tante van het 3-jarige slachtoffer verklaarde op een eerdere zitting dat zij op 28 juni 2013 warm water voor het slachtoffer zette in de badkamer. Zij ging weg om zich aan te kleden. Toen zij terugkwam, zag zij haar oom naakt met het kind, dat eveneens naakt was, op zijn schoot zitten. Zij trok het kind van hem weg en bracht haar naar de kamer om te kijken of er penetratie had plaatsgevonden. Zij nam een lichte scheuring bij de anus van het kind waar. De tante vertelde de moeder van het kind over wat haar dochter was overkomen. De oma van het slachtoffer werd ook gehoord. Zij verklaarde dat Ruben al jaren geestelijke problemen heeft. Hij zou daardoor zwakbegaafd zijn. Ruben verklaarde dat hij niet met het kind in de badkamer was, maar met zijn nichtje, de tante van het kind. Ruben zit vanaf 29 juni 2013 in voorarrest.
FR

error: Kopiëren mag niet!