Surinaamse schaakdelegatie in Trinidad

De Surinaamse Schaakbond is sterk vertegenwoordigd op het Sub-zonal Americas Absolute Schaaktoernooi te Trinidad en Tobago. Landskampioen Romario Sanches, semikampioen Roger Matoewi, Gavin Ooft en Suradj Hanoeman zijn namens de Surinaamse Schaakbond afgevaardigd. Auke Treu die op eigen kosten deelneemt heeft zich gisterochtend aangesloten bij de groep. In eerste instantie was het de bedoeling van de Schaakbond om de top 5 van de pas afgelopen VCB Bank Nationale Schaakkampioenschappen af te vaardigen. Calvin Tjong Tjin Joe en Dewperkash Gajadin die respectievelijk op de derde en de vierde plaats eindigden hebben echter bedankt voor de eer. Suradj Hanoeman die op de zesde plek eindigde kwam hierdoor in aanmerking om de open plek in te vullen.
De vrouweneditie van dit regionaal schaaktoernooi werd eerder dit jaar succesvol in Suriname georganiseerd. Vanuit Trinidad laat teamcaptain Hanoeman weten dat er in totaal 55 deelnemers zijn waarvan 2 Internationaal Meesters uit Venezuela en Ecuador. Hoogstgeplaatste Surinamer is Roger Matoewi die op de 16e plek staat op de starterslijst. In totaal doen er 11 landen uit Zuid-Amerika en het Caribisch gebied mee.
De eerste ronde is donderdagavond gespeeld in Hotel Ambassador. Landskampioen Sanches en Hanoeman wisten hun partij in de eerste ronde in winst om te zetten. Matoewi speelde remise terwijl Ooft en Treu hun wedstrijd verloren tegen hun Trinidadiaanse tegenstanders.
Uitslagen eerste ronde:
1. Gavin Ooft (SUR) – FM Ryan Harper (TTO): 0-1
2. Austin Marlon (TTO) – FM Roger Matoewi (SUR): 0.5-0.5
3. Kendrick Knowles (BAH) – Romario Sanches (SUR): 0-1
4. Nikielia Chuniesingh (TTO) – CM Suradj Hanoeman (SUR): 0-1
5. Gabriella Johnson (TTO) – Auke Treu (SUR): 1-0

error: Kopiëren mag niet!