Slachtoffer gehoord in rechtszaak geweldenaar

In de rechtszaak van de 32-jarige geweldenaar Balradj J. heeft kantonrechter Marie Mettendaf het slachtoffer X.W. gehoord. Het slachtoffer verklaarde tegenover de magistraat dat de verdachte een veevoerbedrijf opereert en dat hij aan de overkant van de winkel van hem woont. Hij had een goede vriendschapsband met de jongere broer van Balradj. Op 20 december vroeg de broer aan X.W. om zijn voertuig aan hem te lenen, omdat hij zijn moeder ergens moest brengen. X.W. stemde in, omdat de broer vaker zijn voertuig leende en dit keurig terugbezorgde. Dit keer was het helaas niet zo. Op de avond van 20 en 21 december veroorzaakte hij een aanrijding, waardoor het voertuig van X.W. zwaar beschadigd raakte. Hij was bereid voor de schade van het voertuig te betalen, maar verzocht X.W. om alvast een voorschot aan de spuiter te betalen.
De broer zou het geld op een ander tijdstip terugbetalen aan X.W. Volgens verdachte Balradj, had zijn jongere broer vermoedelijk de sieraden van zijn moeder verpand om de schuld te kunnen betalen. De verdachte vertelde dat hij een maand na de aanrijding van zijn andere broer over het geval had vernomen. Hij ging terstond naar de spuiter om de aangerichte schade aan het voertuig van X.W. met zijn eigen ogen waar te nemen. Echter weigerde de spuiter informatie aan hem te verschaffen, omdat de spuiter van mening was dat hij geen informatie aan een vreemde kon geven, terwijl het voertuig door iemand anders naar hem was gebracht. Balradj raakte in een korte woordenwisseling met de spuiter en vertrok, nadat hij zag dat de spuiter erg verhit was geraakt. Volgens de moeder van Balradj had hij bij aankomst thuis op 14 januari uit woede een vogelkooi aangereden, waardoor een koplamp van zijn wagen kapot ging.
Uit woede greep hij naar de houwer in zijn voertuig en rende richting de supermarkt van X.W. Hij stapte de supermarkt binnen en begon de winkelier te kappen. Toen een vrouw het slachtoffer te hulp schoot, viel Balradj ook haar aan. Bij het slachtoffer moest operatief worden ingegrepen. Na zijn daad had Balradj de winkel verlaten en was ondergedoken. Op 23 januari meldde hij zich onder begeleiding van zijn raadsman, Robby Dens, aan bij de politie. Aan Balradj is poging tot moord, poging tot doodslag en zware mishandeling ten laste gelegd. Op 10 april zal het Openbaar Ministerie een strafvoorstel doen in deze zaak.
FR

error: Kopiëren mag niet!