‘Dan yu du sa yu firi’

Twee overburen kregen daags terug mot over een betalingskwestie, waar de politie aan te pas moest komen. De 45-jarige verdachte S.N. zou aan zijn overbuurman eerder wat geld hebben geleend. Hij had een deel van het geleende bedrag al ontvangen. Woensdag ging S.N. naar de woning van zijn overbuurman om het resterend deel te innen. De buurman/schuldenaar was op dat moment niet thuis. Wel waren twee kinderen samen met een oom in het huis. De verdachte keerde naar zijn woning en ging vervolgens gewapend met een houwer terug. Hij vroeg de oom om de buurman te bellen, want hij wilde weten wanneer deze van plan was zijn geld terug te betalen. De oom telefoneerde de man en de twee buren raakten verwikkeld in een telefonische woordenwisseling. ‘Dan yu du sa yu firi’, zou volgens de verdachte de buurman aan hem hebben gezegd. S.N. raakte verhit en vernielde met zijn houwer een watertank van zijn overbuur. Dit feit geeft de verdachte volmondig toe. Echter ontkent hij de autoruit van de buurman te hebben vernield. Volgens verklaring van de twee kinderen hebben zij de verhitte buurman gezien toen hij de voorruit met een voorwerp kapot sloeg. De politie van De Nieuwe Grond heeft S.N. ter zake bedreiging en vernieling ingesloten.

error: Kopiëren mag niet!