OM doet strafvoorstel voor straatrovers Paramaribo Noord

Het Openbaar Ministerie is met een gevangenisstraf van twee jaar en acht maanden gekomen tegen de roofverdachte, Rabinder S. Tegen zijn comparant Lorenzo J. heeft zij een strafvoorstel van twee jaar en drie maanden gedaan. Beide verdachten hebben zich schuldig gemaakt aan een viertal berovingen. Op 26 september 2013 hebben zij tezamen en in vereniging een gouden halsketting, toebehorende aan Graciella P., door middel van geweld weggenomen. De beroving vond plaats op de hoek van de Tourtonnelaan en de Flamingostraat. De benadeelde vertelde dat zij van een bakkerij kwam en op weg was naar huis toen zij twee heren op een brommer zag.
Graciella P. herkende de verdachte Rabinder positief toen de betreffende strafzaak op 12 februari 2014 voorging bij kantonrechter Robert Praag. Zij zag het gezicht van de verdachte duidelijk toen hij de gouden halsketting wegtrok. ‘Geef me mijn ketting terug, het betekent veel voor mij’, schreeuwde de benadeelde nog. Zij was ten tijde van de beroving hoogzwanger. Het tweede feit hebben de verdachten op 6 oktober gepleegd. Toen hebben zij wederom een halsketting, toebehorende aan H.R., in de buurt van Gopi Markt weggerukt. Het derde feit was op 19 oktober 2013 aan de Gijsbertusstraat, waar zij een tas toebehorende aan een Braziliaanse dame, Mendez, hebben weggerukt. Het vierde was aan de Masonstraat, waarbij ze op 24 oktober 2013 wederom een tas hebben weggerukt. Dit keer toebehorende aan de Braziliaan Lopez.
Rabinder ontkende de strafbare feiten te hebben gepleegd. Hij gaf aan dat hij dagelijks met Lorenzo op de brom naar het werk gaat, waardoor het mogelijk kan zijn dat hij daarom ook in deze zaak is betrokken. Lorenzo legde een volmondige bekentenis af. Hij gaf aan dat Rabinder het brein achter het plan was en dat hij samen met hem al de vier berovingen had gepleegd. Lorenzo fungeerde als bestuurder, terwijl Rabinder de spullen wegtrok. Het verzoek om de verdachten voorlopig in vrijheid te stellen, werd afgewezen. Deze zaak zal op 23 april verder worden behandeld.

error: Kopiëren mag niet!