Door Suriname aanbetaalde boot ligt al 3 jaren in Rotterdamse haven

De Surinaamse en de Franse autoriteiten hebben overeenstemming bereikt over de financiering van een nieuwe veerboot op de route Albina en St Laurent. Suriname en Frankrijk hebben het afgelopen weekend een intentieverklaring ondertekend. Dit, terwijl er al drie jaren een boot waarvan de aanbetaling al is geschied in de haven van Rotterdam ligt. Deze boot is ook gekocht voor de route Albina en St Laurent. Joyce Rozenhout, directeur van Scheepvaartmaatschappij Suriname (SMS), verklaart tegenover Dagblad Suriname ‘niet echt zin te hebben in een gesprek over de boot’. Wel laat ze los, dat het niet een beslissing van de SMS zelf was om deze boot te kopen, maar van de overheid. ‘De minister en de directeur weten er meer van’, zegt Rozenhout. Holland Energie Service BV, de verkoper, is officieel nog niet op de hoogte gesteld dat Suriname niet meer geïnteresseerd is in de boot. Holland Energie Service is op verzoek van Rozenhout op zoek gegaan naar een veerboot voor Suriname. In een interview geeft Holland Energie Service aan dat Rozenhout in 2011 zelf naar Duitsland is vertrokken voor een proefrit op de boot. De boot waarvoor er deels is aanbetaald, kan ongeveer dertig auto’s vervoeren en had twee motoren en twee aandrijvingen. In 2012 zou Suriname de rest van het geld aflossen.
Aan de nieuwe boot die Suriname heeft gekocht, hangt er een prijskaartje van 5 miljoen euro. Frankrijk komt in met 4 miljoen en Suriname is verantwoordelijk voor de resterende 1 miljoen. De nieuwe boot kan 20 auto’s en ongeveer 200 mensen vervoeren
Consuela Raalte

error: Kopiëren mag niet!