FC Highway beter dan Suristars op Curacao

Het team van FC Highway voor de wedstrijd tegen Suristars Curacao

De aanvoerders Moenna Kedar (FC Highway) en Andre Bottse (Suristars) wisselen presentjes uit na de wedstrijd

De doelpuntenmakers bij FC Highway, Kisje Kedar en Moenna Kedar
Afgelopen weekend vertoefde de voetbalclub FC Highway op Curacao voor het spelen van een vriendschappelijke interland tegen SV Suristars. Met een delegatie van 27-man, inclusief supporters, toog de ploeg naar het sportcomplex van CVV Inter Willemstad. Suristars Curacao is een ploeg bestaande uit Surinaamse voetballers die nu op dit eiland wonen en werken. FC Highway stelde niet teleur en won de wedstrijd na een 0 – 1 achterstand uiteindelijk 2 – 1.
In de eerste helft had Suristars de harde meewind aan haar zijde. FC Highway speelde afstastend en terughoudend in het eerste kwartier. Dit gaf de thuisploeg de kans om afstandschoten te lossen op het doel, maar Highway-goalie Helmut Beukenhout was steeds op zijn plaats. Met enkele prachtige reddingen hield hij zijn doel schoon. Toch kon Suristars een voorsprong nemen, toen de centrumverdedigers van Highway op een bepaald moment niet op de juiste plaats stonden. Regillio ‘Gio’ Lionarans kon alleen op doelman Beukenhout afgaan en beheerst de 1-0 in de verre hoek schuiven.
Intussen pleegde Highway enkele positiewissels op het veld, waardoor er meer vaart kwam in het spel. Kisje Kedar en Moenna Kedar maakten nu de aanvalslinie uit. De eerste keer dat deze twee spelers combineerden, kreeg Kisje Kedar een levensgrote kans, maar alleen tegenover de Suristars-goalie plaatste hij de bal naast het doel. Uit een soortgelijk eentweetje kon FC Highway toch voor rust op gelijke hoogte komen. Kisje Kedar kon nu wel de 1-1 binnenschieten langs de goed keepende Suriststars-goalie.
In de tweede helft had FC Highway de wind mee. Suristars speelde mede door een paar wissels nu anders. De eilandbewoners kozen nu voor een systeem, waarbij ze via achterzetten schoten konden lossen op het doel van de tegenstander. Dat lukte ook aardig, maar Beukenhout was niet meer te verslaan. Uit wederom een Kedar-combinatie kon Moenna Kedar na 5 minuten spelen in de tweede helft de 2-1 binnenschieten voor FC Highway. Hierna kreeg de Surinaamse ploeg een aantal kansen om de stand naar 3-1 en hoger te brengen, maar de Kedars brachten steeds de geschapen kansen om zeep. Met een slotoffensief probeerde Suristars toch een gelijkspel uit de bus te halen, maar de FC Highway-verdediging hield stand.
Na de wedstrijd wisselden beide aanvoerders, Moenna Kedar van FC Highway en Andre Bottse van Suristars Curacao, presentjes met elkaar uit. Beiden haalden de vriendschapsbanden en het sportief verloop van de wedstrijd aan. Afgesproken werd dat er meerdere van soortgelijke ontmoetingen in de toekomst zullen plaatsvinden. De ploeg van FC Highway, onder leiding van Jaswant Gajadien, Vishal Kedar en Ravin Changoer, is maandagochtend teruggekeerd naar Suriname.