Rechtszaak goudrovers uitgesteld

Kantonrechter Danielle Karamatali heeft de verdere behandeling van de rechtszaak van de twee roofverdachten Robert C. en Winston J. uitgesteld naar 28 april. De magistraat was genoodzaakt dit te doen, omdat de raadsman van één van de verdachten door andere verplichtingen niet op de terechtzitting kon verschijnen. De zaak zal dan op de nieuwe aangegeven datum staan voor verdachtenverhoor en eventueel requisitoir en pleidooi. De benadeelde Braziliaan Felix G. heeft eerder op de terechtzitting verklaard dat hij het gestolen goud positief had herkend. Volgens Felix had hij zijn goud op een bepaalde manier gewikkeld, waardoor hij het direct kon herkennen. Dit is de voornaamste reden waarom hij er zeker van is dat de verdachten Robert en Winston hem op 19 november 2013 hebben beroofd. Zij hebben op de voornoemde datum tezamen en in vereniging met hun comparant, ‘Mawi’, de Braziliaanse gouddelver Felix G. van zijn bezittingen beroofd, waaronder een grote hoeveelheid ruw goud, een ATV en een mobiele telefoon. De verdachten zijn ook gouddelvers. De benadeelde verklaarde tegenover de magistraat dat hij op de bewuste dag vanuit zijn concessie op zijn ATV was vertrokken. Op een gegeven moment moest hij voor een plas op de weg, dichtbij het kamp van een collega, met de ATV afremmen. Drie gemaskerde manspersonen sprongen toen op hem. De rovers hadden lappen kleed gebruikt om hun gezicht te bedekken, terwijl zij ook nog met een jachtgeweer en houwer gewapend waren. Felix werd gesleurd en zijn handen werden vastgebonden. Vervolgens doorzochten de rovers de zakken van de benadeelde en namen de spullen mee. Felix werd met vastgebonden handen achtergelaten. Hij werd later door een Chinese man uit deze positie bevrijd. De verdachten zijn bij de spiegelconfrontatie positief door de benadeelde herkend. Ook is het weggenomen ruw goud van Felix bij hun teruggevonden. De derde verdachte ‘Mawi’ werd niet positief herkend. De verdachten ontkennen dat zij iets te maken hebben met de roofoverval. Volgens de verdachten wil Felix hun onterecht bezwaren en het goud toebehorende aan hen in zijn bezit krijgen. Volgens de benadeelde hadden twee van de rovers rastahaardracht, terwijl de derde plat haar had. Mawi is voorlopig in vrijheid gesteld.

error: Kopiëren mag niet!