NPS Paramaribo: ‘Politieke en financiële morserij weer opruimen’

De NPS afdeling Paramaribo heeft in haar reeks van geplande kernvergaderingen afgelopen zaterdag de onderafdeling ‘Het Noorderlicht’ bezocht. De voorzitter van de kern, mw. Clea Hildenberg, en haar bestuur bezochten gedurende de afgelopen week de buurtbewoners. Afdelingsvoorzitter John van Coblijn was er ook bij. Er was goede reden om een vergadering te beleggen teneinde de problemen van de buurt en ook van het land te bespreken. De voorzitter van de NPS afdeling Paramaribo gaf aan dat wij wederom zijn beland in een ‘politieke en financiële morserij’. De NPS moet steeds de grote financiële chaos opruimen van de huidige regeerders, om het verwijt te krijgen dat de NPS te lang doet over ontwikkelingen.
De financiële ravage van ons land is groter dan men denkt. Corruptie voert hoogtij en de maatregelen blijven uit. De achterban vraagt zich af wanneer de procureur-generaal op basis van zijn bevoegdheden nu eens eindelijk daadwerkelijk zal optreden. Door het frauduleus beleid van de regering, onder leiding van Bouterse, vervallen woonbuurten in Getto’s. In dit verband verwees hij naar delen van Ephraimzegen, Van Dijk en Geyersvlijt. De regering heeft geen integrale benadering voor het oplossen van het probleem van huisvesting. Het verbrassend financieel beleid gaat ongestoord verder. Hier en daar worden er huizen gebouwd, die al in een vroeg stadium gebreken in de constructie vertonen.
Voorzitter Van Coblijn gaf aan dat de NPS competente jongeren zal moeten vormen. ‘Wij willen de beste doktoren, sporters, mijnbouwers en al de andere specialismen, zodat wij de ontwikkeling van ons land in eigen beheer op gang kunnen brengen. Deze regering ‘verkoopt’ de natuurlijke hulpbronnen aan buitenlanders en nationale politieke loyalisten. Op die manier kan men de verkiezingscampagne financieren. Er heerst momenteel een grote stilte rond de minister van Financiën. De president had aangekondigd dat hij met plannen zou komen om de financiële crisis het hoofd te kunnen bieden.
Geruchten doen de ronde dat er geen kredietopeningen zijn en men weer SRD 44 miljoen moet lenen bij lokale banken. Onze schuldpositie, welke al stond op US$ 700 miljoen, is ondertussen met vele miljoenen opgelopen. ‘Wij zullen voor eens en altijd ons moeten concentreren op de planmatige ontwikkeling van huisvesting, industriële verwerking van grondstoffen en halffabricaten, agrarische ontwikkeling, betere inkomens en op meer inhoud geven aan het Surinamerschap.’

error: Kopiëren mag niet!