Notoire oplichter krijgt achttien maanden celstraf

De notoire oplichter, Roberto Axwijk, kreeg van kantonrechter Albert Ramnewash een gevangenisstraf van achttien maanden opgelegd. Roberto heeft in de periode 23 januari tot en met mei 2013 verschillende personen opgelicht. Hij zou zich als een verdwaalde Nederlander hebben voorgedaan en zo de benadeelden bewogen hebben om geldbedragen en sieraden aan hem af te staan. In totaal heeft hij deze mensen voor een bedrag van SRD 14000 opgelicht. De recidivist is in het jaar 2005, 2006 en 2008 meerdere malen voor soortgelijke strafbare feiten veroordeeld. Volgens de magistraat heeft de verdachte geen lering getrokken uit zijn eerdere veroordelingen . Hij nam het hem daarom kwalijk dat hij zoveel mensen in de problemen heeft gezet. De magistraat vond daarom de strafmaat van het Openbaar Ministerie passend en vonniste Roberto conform de eis van openbare aanklager Manro Danning.
FR

error: Kopiëren mag niet!