Nieuw Jacobkondre ontbeert woningen artsen en leerkrachten

De districtscommissaris Gracia Emanuel van het district Sipaliwini geeft in gesprek met Dagblad Suriname aan dat er geen permanente arts gestationeerd is te Nieuw Jacobkondre. ‘Één keer in de maand komt een arts onaangekondigd te Nieuw Jacobkndre en dan moeten de mensen rennen naar de dokter.’ Ze zou het heel fijn vinden als tenminste vier keer in de maand een arts aanwezig zou zijn in het gebied. Het is heel duur voor de mensen als zij van Nieuw Jacobkondre naar Paramaribo moeten afreizen om een bezoek te brengen aan de dokter.
Verder zijn er geen leerkrachtenwoningen in het district. De leerkrachten zijn ondergebracht bij burgers in het district. Er is ook een tekort aan leerkrachten, want één leerkracht moet thans in twee klassen lessen verzorgen. De dc juicht het bezoek van de minister van Justitie en Politie, Edward Belfort, toe. Zij was heel blij dat de minister ter plekke aanwezig was om de noden van de mensen aan te horen. Sedert haar installatie wordt ze geconfronteerd ‘met heel wat zaken die misgaan’. Ze juicht het toe dat de minister heeft beloofd dat hij de criminaliteit in het gebied zal aanpakken. “Het is hoog tijd dat de politie aanwezig is in het gebied, want elke keer wordt ik gebeld dat er een beroving is gepleegd op de goudvelden”, benadrukt ze. Gracia Emanuel heeft de leiding over het Boven Saramaccagebied, ook bekend als het Matawai gebied.
Genaro Alpin

error: Kopiëren mag niet!