Rechtszaak Surpost voor de zesde keer uitgesteld

Kantonrechter Sieglien Wijnhard heeft besloten om raadsman Stanley Marica in de gelegenheid te stellen om de aangehaalde documenten, die ontlastend voor zijn cliënt kunnen zijn, te overleggen. Raadsvrouw Joan Nibte, die voor raadsman Marica waarnam, gaf aan de magistraat te kennen dat zij de informatie aan haar collega zal doorspelen. De zaak zal dan op 15 mei verder worden behandeld. Volgens de magistraat zijn de aangehaalde stukken niet in de lijst van de in beslagname opgenomen. Op de vorige zitting van 6 februari 2014 overhandigde Marica twee stukken, die hij van het net had gehaald, aan het gerecht. Toen werd deze zaak ook al uitgesteld. Uit het onderzoek op de rechtszitting komt er weinig informatie los over de frauduleuze handelingen die zijn gepleegd. Op 17 januari 2014 was de zaak ook al uitgesteld, omdat de raadslieden enkele documenten overhandigd kregen van het OM. Deze moesten zij nog doornemen. Op 21 november 2013 had Marica om uitstel gevraagd.
Op 17 oktober 2013 was de advocaat niet in het land en ook zijn cliënt, ex-directeur van Surpost Carlo Godliep, was uitlandig. Op 15 augustus 2013 was er een verkeerde politieambtenaar gedagvaard. Het ging toen om een naamgenoot. Deze zaak loopt vanaf november 2011. Dit is wanneer de directieleden van het postbedrijf werden aangehouden. Openbare aanklager Cynthia Klein had in een eerder stadium een strafvoorstel van respectievelijk achttien, tien en zes maanden gedaan tegen de drie verdachten, Carlo Godliep, Steve Ravenberg (ex-directieleden) en ex-douaneambtenaar Oemar Kariman. Het drietal staat terecht voor verduistering, oplichting, valsheid in geschrifte en overtreding van de Wet Money Laundering. Zij zijn momenteel op vrije voeten.
FR

error: Kopiëren mag niet!