Notoire recidivist wederom veroordeeld voor diefstal

De recidivist en drugsverslaafde Ricardo Held mag van kantonrechter Albert Ramnewash twee jaar en zes maanden brommen. Ook moet hij naast zijn gevangenisstraf begeleid worden door de Forensische Maatschappelijke Zorg (FMZ). Ricardo heeft zich voor de zoveelste keer schuldig gemaakt aan diefstal door middel van braak. Volgens raadsman Hedley Derby gaat de verdachte sinds het jaar 2000 als drugsverslaafde door het leven en is hij vanaf 1997 regelmatig voor verschillende vormen van diefstal veroordeeld. Derby haalde aan dat het recidive gevaar bij de verdachte hoog is indien hij niet wordt behandeld voor zijn verslaving. Volgens de magistraat heeft de verdachte geen lering getrokken uit zijn eerdere veroordelingen. Hij vonniste daarom conform de eis van het Openbaar Ministerie.
FR

error: Kopiëren mag niet!