Odesur: Taekwondoka Kevin Fernald haalt vierde brons voor Suriname

Kevin Fernald (l) wil een vliegende trap van de Chileen Ignacio Puentes ontwijken
Kevin Fernald (l) wil een vliegende trap van de Chileen Ignacio Puentes ontwijken
Taekwondoka Kevin Fernald heeft maandagavond de vierde bronzen medaille in de wacht gesleeptvoor Suriname tijdens de tiende Zuid-Amerikaanse Spelen (Odesur Games). In de -58kg klasse verloor Fernald in de halve finale van de thuisfavoriet, de Chileen Ignacio Puentes. Doordat bij taekwondo de nummer 3 als 4 een bronzen medaille krijgen, was Fernald ondanks het verlies verzekerd van een podiumplaats. De nationaal kampioen van Suriname, zoon van de bekende oud-taekwondoka Ivan Fernald, was een bye voor de achtste finales.
In de kwartfinale ontmoette hij de Boliviaan Jose Acuna. Hij won dat gevecht met 6-3. In de halve finale stond hij tegenover de home boy Puentes. Na lange tijd stand geboden te hebben aan de Chileen, bezweek Fernald toch op het laatste moment. Met drie trappen naar het hoofd ( 3x 3punten) won Puentes uiteindelijk met 11-1. Puentes won later ook de gouden medaille.
Op het onderdeel taekwondo zijn al in actie gekomen naast Fernald ook Jurmen Amiena en Giovero Sabajo. Beiden verloren in de eerste ronde. Vandaag komt Tosh van Dijk als laatste uit op dit onderdeel. Voor Suriname is de Odesur Games hiermee ook afgesloten. Tot nu toe heeft deze Zuid-Amerikaanse Spelen 4 bronzen medailles opgeleverd voor Suriname. De zwemmers Chinyere Pigot (2x) en Renzo Tjon A Joe (1x) waren de andere winnaars. De wielrenner Jair Tjon En Fa mistte een medaille. Hij eindigde op de vierde plaats op het onderdeel 200m sprint.

error: Kopiëren mag niet!