Waterkant, een vergeten hoek

3waterkant. IMG_607Wij zijn nu al vele maanden verder van het moment toen op een avond een bestuurder met zijn auto, dwars door de stenen glooiing aan de Waterkant, nabij de Platte brug, de rivier in reed. Met een plons kwam hij ruim vijftien meters verder in de Surinamerivier terecht. Er was heel veel sensatie op dat moment. Een manspersoon die toevallig in de buurt was, schoot te hulp en haalde de drenkelingen uit het water. Hij werd later ook nog door minister Edward Belfort geëerd om zijn heldendaad. De stenen dam is kapotgereden, er is een gevaarlijke kuil ontstaan, maar niemand die zich sindsdien erom bekommert. Dagelijks lopen honderden mensen af en aan langs de Waterkant om hun school of hun werkplek te bereiken. Vanuit deze plaats een oproep aan de betreffende afdeling van Openbare Werken en of Milieubeheer om slagvaardig en corrigerend te handelen. Of gaat men wachten tot er ongelukken gebeuren? Gaat men wachten om de put te dempen als het kalf reeds verdronken is?

error: Kopiëren mag niet!