Bachelet wordt voor tweede keer ingehuldigd als president van Chili

Bachelet wordt voor tweede keer ingehuldigd als president van Chili
bACHELETMichelle Bachelet (62) is vandaag voor de tweede keer ingehuldigd als president van Chili. Bachelet was van 2006 tot en met 2010 ook al verkozen tot president. Zij was toen de eerste vrouwelijke president van Chili. De coalitie van Bachelet won de verkiezingen met 62% van de stemmen in december 2013.
President Bouterse was tijdens de inhuldiging aanwezig en miste daardoor de tussentijdse vergadering van Caricom (Caribische Gemeenschap) in Sint Vincent & The Grenadines. Andere ‘grote’ aanwezigen waren de vicepresident van de Verenigde Staten (Joe Biden), president Ollanta Humala van Peru en de presidenten van Mexico, Colombia, Argentinië, Uruguay, Paraguay en Ecuador.
Toen Bachelet officieel de verkiezingen won in december 2013, verstuurde president Humala een brief met daarin zijn felicitaties en zijn wens om samen te werken om de relatie tussen beide landen te versterken. Volgende week dinsdag hebben beide presidenten dan ook een vergadering, waarbij ze waarschijnlijk zullen discussiëren over de maritieme grenzen tussen beide landen.
Sara Van Obbergen

error: Kopiëren mag niet!